KORG Pa700 & Pa700 Oriental & Pa1000

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • Alen P
    Odomaćeni član
    • 18.11.2007
    • 657

Pa rabljeni pa3x se moze naci ispod 2000 eura-cak i daleko ispod te cijene jer tko trazi 2000 eura, ne moze prodati sint.

Ne znam, sve mi to polako ide na zivce, stylovi slicni, soundovi slicni, prezentacije takodje, pomak minimalan, daje se na kapaljku. Da ne pricam o prezentaciji vokodera na pa1000, ocaj. Bolje da ga ne reklamiraju-barem ne s takvim vokalom. Ram okay ali da cijena opravdava kvalitetu, jako memorije bi nam bilo potrebno za samplove.

Ne govorim to samo za Korg, kod svih brandova je slicno.

Comment

• nikadvisekorg
      AJ LAV KORG
      • 09.12.2009
      • 1344

Džaba im sve to bez 1 i 2 output..... za malo više ram-a "na kašičku" se ne isplati toliko love dati..... pa600 npr kad se pojavio koštao je 1020 evra.... uzeo sam ga među prvima..... a ovaj šminkeraj platiti 2000e..... treba biti glup ko qrac od ovce. Pa4x može nov da se nađe za 2600e.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk
      Originalno postovano od ado_rado
      To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!
      Originalno postovano od tranzit
      Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
      Originalno postovano od caka012
      Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Comment

• svirac007
        Ovaj baš voli da kuca
        • 01.03.2006
        • 376

Bas mi je zanimljiv pa1000 zbog cijene i RAMA i lakse tipke (nadam se da su sa oprugama a ne kao kod pa900)
        Zanima me jeli u pa1000 sound generator kao kod pa900-pa600.... ako jeste onda je to isti smrad kao i prethodnici mozda malo prosijeniji sa opcijama i ramom ali nema to onaj sound sto se trazi.... moze pa1000 da cita od pa4x ali
        i pa600-900 isto citaju od pa3x i pa2x itd... ali nije to to.....
        Last edited by svirac007; 03.09.2017, 14:44.

Comment

• sinisa
          Kao kod kuće
          • 09.03.2005
          • 885

Dzaba vam vise rama kada nemata sta da stavite u njega,ljudi nece ili ne znaju da usempluju odredjeni instrument pa da ubace. Evo cist primer tri Kronosa sam imao u servisu jedan je imao set oko 60 i neki mb druga dva oko 100mb,a u njemu 4Gb ram prostora... Od fabrickih instrumenata isto iskoristeno mesto malo mozd 10 -15 posto. Isto se slazem za izlaze 1 i 2 kod Korga su neophodni da bi dobo cistinu u radu licno sam se uverio sa Pa2x.

Comment

• Alen P
            Odomaćeni član
            • 18.11.2007
            • 657

Ne da neće ili ne znaju, često nema ni potrebe da se stavljaju samplovi.
            Kako god da kemijam nema šanse da sempliram bolji sax nego što ga imam. Ista stvar s trubom, bread and butter soundovi... Korg ima odlične harmonike pa također često nema potrebe za semplovima. Kronos? Njegov content je ogroman, shodno tome pretpostavljam i visokokvalitetan-nekoliko tamburica, možda koja organ harmonika i imaš sve.

Comment

• rolandx
              Stvarno kod kuće
              • 23.12.2012
              • 1057

Gledam i ne verujem... Pa700 opet bez odvojenih prelaza... Opet Auto Fill ...??? ... Tasteri mi se čine drugačijim, i živo me kopka kakve su dirke na Pa700... da li su opet bez opruge. Sve u svemu Pa700 ... nije moj favorit..Pa1000 ... možda. Imam osećaj da će upravo Pa1000 biti best buy opcija ( što se novih tiče.... ) Ne zaboravimo da Pa3xLe ... odličan je izbor još uvek ( dirke ima ... fenomenalne )
              PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN.

Comment

• nikadvisekorg
                AJ LAV KORG
                • 09.12.2009
                • 1344

Originalno postovano od Alen P Pokaži Post
                Ne da neće ili ne znaju, često nema ni potrebe da se stavljaju samplovi.
                Kako god da kemijam nema šanse da sempliram bolji sax nego što ga imam. Ista stvar s trubom, bread and butter soundovi... Korg ima odlične harmonike pa također često nema potrebe za semplovima. Kronos? Njegov content je ogroman, shodno tome pretpostavljam i visokokvalitetan-nekoliko tamburica, možda koja organ harmonika i imaš sve.
                Brate izvini što pitam, a koju vratu muzike ti sviraš kad ti odgovaraju fabrikana semplovi?

To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!
                Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Comment

• Alen P
                  Odomaćeni član
                  • 18.11.2007
                  • 657

Zabavne, pop, nase narodne-autohtone, folk uopce ili jako malo. Osim tambura i nekoliko harmonika, sve koristim fabriku. I jako sam zadovoljan. Josh da imam choir ko sto ima cetvorkica... Ali bude i cetvorkica. 😉

Comment

• branoy
                    Odomaćeni član
                    • 15.05.2006
                    • 651

a sve jedna odradi sve jednu svirku.. . . .
                    Virus Bend (Samac-Modrica)
                    Music studio Branoy
                    BiH-Republika Srpska-Samac
                    Facebook Brano Vujicic (Branoy)

Comment

• Dell
                      Satriani
                      • 22.07.2008
                      • 2525

U principu Alen_P, kako vidim da si iz Čakovca, gore kod tebe ako se ne varam, sviraju se polke, drmeši i jako slabo ovih da nazovem yu narodnjaka. Znači muzika koja se sluša u Zagorju, Sloveniji, Austriji i Bavarskoj.
                      Fazon je u tome, da je to što sviraš ipak spada u Europsku muziku, a za toga imaš sirovog materijala koliko hoćeš na svim klavijaturama, tako da nema puno potrebe za sempliranjem.
                      I'm the one who knocks...

sigpic

Comment

• Alen P
                        Odomaćeni član
                        • 18.11.2007
                        • 657

Ne varaš se. To je uglavnom to. 😜

Comment

• jasmin2207
                          Početnik forumacije!
                          • 25.02.2016
                          • 31

Pozdrav kolege...
                          Zanima me kada ce ovo da stigne na ex yu podrucije da se testira konkretno?
                          Pozzz

Comment

• rolandx
                            Stvarno kod kuće
                            • 23.12.2012
                            • 1057

U Srbiji ga ima ( Pa700)... dostupan na lageru. 131.000,00 RSD
                            Last edited by rolandx; 06.09.2017, 13:57.
                            PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN.

Comment

• Alen P
                              Odomaćeni član
                              • 18.11.2007
                              • 657

Netko je postavio pitanje kakve su tipke na pa700... Eto, na jednome forumu sam procitao da su na pa1000 tipke kao na pa900. Nekom logikom su na pa700 kao na pa600.

Comment

• nikadvisekorg
                                AJ LAV KORG
                                • 09.12.2009
                                • 1344

Baš bi voleo da te vidim sa tim fabrikanama da dođeš da odradiš ovde jednu našu južjjačku tezgu ili cigansku..... čime bi svirao, tim horom? Ili klavirom? Svaka čast verujem da si odličan muzičar ali svaki kraj ima nešto svoje ti si imao sreće da se rodiš tamo gde ti se repertoar poklapa sa fabričkom bankom ritmova, ja nisam.... još od i serije sam morao da lupam ručno ritmove i prepravljam boje da mogu da sviram koliko toliko jer svaki stil muzike ima drugačiju tehniku sviranja....

Comment

Working...
                                X