Tko od koga krade?

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • TomyCroSound
    Ovaj baš voli da kuca
    • 21.09.2007
    • 369

Tko od koga krade?

...Preko DIGI-tv nekoliko dana pratim (mislim da je Bugarski) program "Mynele Tv" i do sada sam cuo nekoliko pjesama u njihovom aranzmanu (Fenomenomenalno, Zmija i zaba - Oscar i Slavica, Tko te ljubi ovih dana... naravno s njihovim tekstovima "abžm") i ima jos, ne mogu se sjetit... Pa tko se potpisuje kao autor glazbe? Tu nesto smrdi..
    sigpic

A ti si to tek sad ustanovio...

Comment

• vingula
      Veteran
      • 10.11.2006
      • 1284

Heheh....većina nardonjaka se krade od Bugara,Rumunja,Turaka i Grčke,Makedonije....
      1.Mrzim žicaroše i razne oblike žicanja!!!
      2. ne stoji bez veze.
      3.Nemoguće želje ispunjavam odmah,a za čuda mi treba malo vremena.

Comment

• tesla
        Saobracajni Inspektor
        • 17.09.2007
        • 764

ma krade ko od koga stigne malo mi od njih malo oni od nas
        "Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!"

"RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA"
        Isus Hrist

Comment

• Dell
          Satriani
          • 22.07.2008
          • 2525

nije to nista drugovi, znate one dvije pjesme koje ja mrzim, ona, kafana na balkanu ( ne ona kultna od ace ) nego neka sad novokomponovana i od marte savic, kompleksi, isti aranzman, sve potpuno isto, samo drugi tekst, uvjerite se pogledajte.
          I'm the one who knocks...

sigpic

Comment

• Sejox
            Glas Razuma
            • 12.05.2007
            • 1088

Ja mislim,da ipak,sto se narodnjaka tice,najvise "posudjuju"(kradu) kompozitori
            i aranzeri sa prostora bivse Yu.
            I to upravo kako je vec neko naveo-najvise "posudjuju" od grka,turaka,bugara,i
            da ne nabrajam dalje.
            Mada sam cuo,da je bilo i nekih tuzakanja vezano za autorska prava,ali nista od toga.
            "Davno je vec sve odsvirano...." rece jedan nekadasnji muzicar,iz poznatog
            benda,a koji danas zivi i radi u USA,u informatickoj firmi.
            UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

• branoy
              Odomaćeni član
              • 15.05.2006
              • 651

sve sto cujete u grandu i mislite da je maznuto e nije! To mnogi ne znaju, grand i planeta iz bugarske imaju bre dogovor da iste pesme prodaju na 2 trzista, znaci naprave bugari pesmu i to se nasim svidi oni dobiju gotovu matricu ili urade po svom jos bolje i prodaju je ovde pevacu i svi imaju koristi, tako i bugari sto se njima nase svidi uzmu od nasi iz studia... ispada kao razmena a autor muzike zaradjuje na vise strana... e sad ostali to nemaju tako da oni ustvari mogu maznuti muziku i opet po standardu..
              Virus Bend (Samac-Modrica)
              Music studio Branoy
              BiH-Republika Srpska-Samac
              Facebook Brano Vujicic (Branoy)

Comment

• TomyCroSound
                Ovaj baš voli da kuca
                • 21.09.2007
                • 369

Khm...

Originalno postovano od sejoroland Pokaži Post
                Ja mislim,da ipak,sto se narodnjaka tice,najvise "posudjuju"(kradu) kompozitori
                i aranzeri sa prostora bivse Yu.
                I to upravo kako je vec neko naveo-najvise "posudjuju" od grka,turaka,bugara,i
                da ne nabrajam dalje.
                Mada sam cuo,da je bilo i nekih tuzakanja vezano za autorska prava,ali nista od toga.
                "Davno je vec sve odsvirano...." rece jedan nekadasnji muzicar,iz poznatog
                benda,a koji danas zivi i radi u USA,u informatickoj firmi.
                Slažem se u potpunosti s tim da je davno sve odsvirano... Napravio sam ja jednom pjesmu, snimio, otisla na radio itd... Nakon godinu dana skuzim da je harma refrena ista kao i jedna pjesma Crvene Jabuke... (Samo ref) Pjevanje melodijski se vrlo malo razlikuje. To uopce nije bilo namjerno..
                Ali, kada se forspil, melodija kit i ref totalno podudaraju, to mora bit ukradeno!
                sigpic

Comment

• Marco7
                  Stvarno kod kuće
                  • 15.11.2005
                  • 1898

Ma i Bugari su obradili dosta pesama sa ovih prostore od Brene pa sve do Hari Mata Harija!Uzima svako od svakog
                  Marco

Comment

• makso68
                    Odomaćeni član
                    • 23.01.2009
                    • 668

Ma šta ima veze,samo nek je veselo.Kradu se i ozbiljnije stvari od muzike,pa nikom ništa.Pozdrav svima,a posebno plagijatorima!!!!

Comment

• Enes-am21
                      Banovan!
                      • 29.02.2008
                      • 179

dobar ovaj Makso, svega mi...

Comment

• jeftabgd
                        Belaj boy
                        • 16.01.2008
                        • 654

Bravo za makso 68......a apsolutno se slazem sa Markom da svi kradu od svih.Nismo samo mi lopine,i Bugari(najvise) i svi iz okruzenja kradu od nas.

Comment

• TomyCroSound
                          Ovaj baš voli da kuca
                          • 21.09.2007
                          • 369

Originalno postovano od branoy Pokaži Post
                          sve sto cujete u grandu i mislite da je maznuto e nije! To mnogi ne znaju, grand i planeta iz bugarske imaju bre dogovor da iste pesme prodaju na 2 trzista, znaci naprave bugari pesmu i to se nasim svidi oni dobiju gotovu matricu ili urade po svom jos bolje i prodaju je ovde pevacu i svi imaju koristi, tako i bugari sto se njima nase svidi uzmu od nasi iz studia... ispada kao razmena a autor muzike zaradjuje na vise strana... e sad ostali to nemaju tako da oni ustvari mogu maznuti muziku i opet po standardu..
                          NIJE MI JASNO KAKO MI JE OVO MOGLO PROMAKNUT...
                          Ako je to istina, onda je relativno ok; autor nije zakinut.
                          sigpic

Comment

• Vaxter
                            Godfather
                            • 25.12.2004
                            • 3819

Yup, istina je...
                            I dogovor postoji ne samo sa bugarima, nego i sa drugima...
                            To su sklopili nakon onih velikih haranja pesama pochetkom ovog milenijuma
                            I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Comment

• ivan tr
                              Drugar foruma
                              • 06.02.2008
                              • 83

Ja mislim da se tu ne zna ko od koga krade. Ja sam recimo zapazio dosta pesama na nekim drugim jezicima a iste takve ima i Indira. Pa se sad i ja pitam ko je tu od koga ukrao. A sve aranzmane potpisuje Rale, Indirin muz.

Comment

Working...
                              X