Navodno bi na Namm 2023 trebao biti predstavljen Genos 2,kao i novi Rolandov top aranzer...
Zar Roland nije zavrsio pricu sa aranzerima ?
Zar Roland nije zavrsio pricu sa aranzerima ?

Ono sto kod Korga hvale kao revoluciju (dva ritma istovremeno) je Roland imao prije 20 godina i to u sync-u i rijeseno na jednostavan nacin. Kod Korga se jos raspravlja kako funkcionise sync ta dva ritma a onaj slider za mix je komedija na kvadrat.
Premda bi sa nekom osmisljenom reklamnom kampanjom Roland imao sanse ali mislim ipak da bi to bilo preskupo, prvo treba napraviti dobar aranzer a tek onda dalje, a to Roland tesko da je u stanju.
ja to tako razumno da prevedem ...

Imao sam jedan od prvih G70 na trzistu sa V1 OS i samo nekoliko dana poslije su izbacili V2 pa V3 itd. I danas se G70 moze vratiti na V1 pa kome je to dobar zvuk neka bude. Ako analiziras ROM ritmove vidjeces koliko je EQ u upotrebi sto je corpus delicti da nesto nije dobro. Mislim da je i ton generator promijenjen u odnosu na prethodne modele pa je negdje nastao problem. Inace je G70 uz G1000 jedini Roland koji nikad nisam otvarao iako su imali veliku kilometrazu i nigdje nisam spomenuo los kvalitet izrade komponenti, ne direktno vezanih za zvuk. Mnogi su se zalili na tezinu i gabarite ali jbg. Moze se uraditi i eksperiment, ubaciti neki vlastiti ritam sa ranijih verzija u ROM uz odgovarajucu proceduru (sto Roland ne preporucuje
) i uporediti. Za E80 ne znam nista a ni EA-7 ali se vidi da su nesto premisljali i kombinovali.
Comment