Ne znam dali je nostalgija ili se 90" bolje sviralo,bilo je nesto u tom zvuku Rolandove G serije i kasnije Em2000,pa i Korga i30.
Uvek se nekako vratim na one snimke Ace Lukasa,Marka bulata,Dzenana L. po meni to je to.
Danas su aranzeri svakako napredovali zvucno plus sempler ali nje to to,nesto nedostaje,kao bez duse.
Uvek se nekako vratim na one snimke Ace Lukasa,Marka bulata,Dzenana L. po meni to je to.
Danas su aranzeri svakako napredovali zvucno plus sempler ali nje to to,nesto nedostaje,kao bez duse.

sa jednim dk A11 ili onim E11 .. finger i pickeb bas i ostalo acc
Mislim da je zadnji Roland koji je dobro zvucao 'out the box' VA7, gdje je backwards kompatibilnost ocuvana 100% a onda sa G70 pocinje katastrofa. Negdje sam procitao da se VA7 nije dobro prodao iako je imao neke dobre ideje ali zato su neke ideje sa G1000 iz bogtepito kojeg razloga ukinute i tako u krug. Bilo je tu dosta nekorektno semplovanovih instrumenata, pogotovo bubnjeva sto je davalo gle cuda, dobar efekat. Konkurencija je onda udarila sa multi-layers i tu se Roland nije mogao nositi iako mislim da aranzeru nije mjesto u studiju ali nije zakonom zabranjeno
za ove druge ne znam, od ovog sto znam izmedju Tyros 2, Korg i3 i Va7 da mi neko ponudi uzeo bih VA7.
Sto se mene tice, za Tyros 2 sam dobio od nekih renomiranih i slavnih muzicara set koji samo ubacis i ne boli te glava i ne treba ni da sviras koliko je dobar ... kad ono: svi semplovi podignuti i u distorziji, pikuju a ritmovi na nivou Farfisa 1952. Jedino objasnjenje je da su htjeli da se izblamiram
Comment