Zakon o zastiti zivotne sredine

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • Simke
    Vredan član društva
    • 04.12.2008
    • 245

Zakon o zastiti zivotne sredine

Ovo je nesto sto je totalno nebulozno i van svake pameti,jer stvarno ne znam ko ce da se pridrzava ovog zakona...naravno nista namerno,slucajno se desi uvek nesto! Procitajte ceo tekst koji sam "copy/paste" o novom Srpskom zakonu kao iz naslova..uzivajte!!

Neko bi mogao i na doživotnu, koliko je mrava ubio! Ubijanje bubamare, mrava ili miša može vas koštati do milion dinara, a pride vam preti i kazna zatvora do tri godine!!!
    Prema Zakonu o zaštiti životne sredine, odnosno pravilniku kojim su pojedine vrste životinja zaštićene kao prirodne retkosti u našoj zemlji, od početka ove godine kažnjivo je ubijanje, ali i uzgajanje barskih puževa, žaba krastača, pa čak i medicinskih pijavica!
    Tatjana Babić, šef odseka Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, na pitanje da li je kažnjivo ubijanje bubamare, miša ili mrava koji su svojevoljno ušli u našu kuću i šta u tom slučaju učiniti, kaže:
    -Trebalo bi da obavestite Ministarstvo životne sredine i Zavod za zaštitu prirode Srbije! Ove životinje su svrstane u strogo zaštićene divlje vrste na osnovu terenskih istraživanja, posle kojih donosimo procene o stanju populacije neke vrste.
    Prema njenim rečima, po cenovniku koji je donet u aprilu ove godine, kazne za hvatanje, držanje, ubijanje strogo zaštićenih divljih vrsta životinja, kao i za trgovinu njima, za pravna lica kreću se od 500.000 do 1.000.000 dinara, dok za fizička iznose od 5.000 do 50.000.dinara.
    - Krivičnim zakonikom predviđena je i kazna zatvora od tri meseca do tri godine – saopštila je Babićeva.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by Simke; 25.11.2010, 20:39.
    https://t.me/pump_upp
  • zeljko
    Banovan!
    • 03.01.2009
    • 1285

Sve je to dobro samo da ne zastite svinjcad ili ovciceMislim izvini samo kazem
    Last edited by zeljko; 25.11.2010, 20:42.

Comment

• Simke
      Vredan član društva
      • 04.12.2008
      • 245

Zeljko brate sta je tu dobro??!
      Udje ti bubamara u kucu,i ti si po zakonu duzan da zoves ministarstvo za zastitu zivotne sredine,da posalju ekipu da ti izbace uljeza iz kuce!! mislim stvarno....
      https://t.me/pump_upp

Comment

• zeljko
        Banovan!
        • 03.01.2009
        • 1285

heheh pa kod mene ima bubamara i ja ih ne diram...svake godine se skriju u stojecu lampu gore gdje je sijalica i kad ja palim svaku vece lampu one se same ispeku i posle budu kao kafa izgleda ,cak i tako mirisu kad se prepekuOstale se sakriju u prozor i prezive.....Poooz

Comment

Kod mene nema bubamara,pobegle od guzve i smoga. Ja kad pozelim da vidim bubamaru idem na selo

Comment

• Dell
            Satriani
            • 22.07.2008
            • 2525

znaci udje stakor ili bubamara u kucu, a vi morate zvat ghostbusterse?
            a ko ce da vas prijavi ako ubijete bubamaru? punica, komsija?
            I'm the one who knocks...

sigpic

Comment

• MikiB
              Vredan član društva
              • 30.10.2008
              • 253

pa da ovakvi zakono i slicni drugi(zakon o pusenju) su im vazniji nego to kako mi ljudi zivimo i izdrzavamo porodice sa platom od 15.000-20.000.evo kod nas na selu je najezda bubamara nekih kineskih,nego sta cu da ih gazim i ubijam.pa nek zabrane.kolege gde nas vodi ova nasa vlada....
              Ženu dupe krasi...a tortu orasi...

Comment

• zeljko
                Banovan!
                • 03.01.2009
                • 1285

U EU budi sretan da je takoNaravno opet se malo salim ali tako je....A sada odo malo da spavam da ne pomisli neko jos da nabijam postove radi downloada....Poooz i laku noc
                Last edited by zeljko; 25.11.2010, 22:01.

Comment

• djukapfc
                  Drugar foruma
                  • 17.03.2010
                  • 71

Pa dal je moguce,da li su oni normalni????
                  Mora da ima neka stavka i za pse lutalice.Sigurno su i oni zasticeni.
                  Zamisli odes u zatvor, pitaju te zasto? ti : zgazio sam mrava

Comment

Working...
                  X