Bas-binovi ili pasivne kutije?? Pomoc oko kupovine??

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • acika93
    Početnik forumacije!
    • 12.06.2016
    • 16

Bas-binovi ili pasivne kutije?? Pomoc oko kupovine??

Pozdrav svima!!! Dosao sam do nekih para, pa je doslo vreme i da se kupi oprema. Imam 2 kutije i miksetu, pa sad se razmisljam, da li da kupim 2x bas-bina ili dve pasivne kutije, sta je prakticnije ???? Mikseta je Yamaha emx5000, kutije nove Wharfedale Titan...
  • ffb
    Kao kod kuće
    • 13.01.2015
    • 805

Aktivni ili pasivni subovi?Sa 1-2 bas bina si "JACI"
    Mnogo bolji i puniji sound.Povedi racuna ako kupis binove da to sve fino odvojis skretnicom.

Comment

• acika93
      Početnik forumacije!
      • 12.06.2016
      • 16

Kupio bih nove pasivne Wharfedale Sub-Titan 15, oni su 400w RMS i samo 30kg, jer su mi 18" ( Delta serija) iako imaju 700w RMS ,mnogo glomazne za transport i imaju oko 50kg..pošto već imam Wharfedale da bude indetičan zvuk..oni imaju fabricku skretnicu...

Comment

• mikimiki
        Odomaćeni član
        • 15.08.2006
        • 594

Cime ces da gonis subove??

Comment

• acika93
          Početnik forumacije!
          • 12.06.2016
          • 16

Pa miksetom Yamaha emx5000, 2 pasivne kutije ( 2x300w) i 2 pasivna (2x400w) bina moze da iznese, jer je snaga miksete 2x500w na 4 oma. Ako cu kaciti jos 2 kutije, onda mora snagas ili aktivne kutije..sve sam razmotrio samo sam u maloj dilemi...

Comment

• ella 85
            Odomaćeni član
            • 19.05.2008
            • 731

Kupi jedan aktivan bas i duplo si jaci deblji......ako su jeftini koje spominjes onda dva.
            Mixer je slab ne moze on pogurat to.

bas 400w + satelit 300w.....ukupno 700w.......a iz mixera 500w na sve to......i pitanje kakvih 500w

Comment

• Alen P
              Odomaćeni član
              • 18.11.2007
              • 657

I te kakvih 500wata! Bilo nekad na forumu ako me dobro pamcenje sluzi, pravih 485w na 4 oma.Emx5000 je vrlo dobar mix.

Comment

• MarjanMilosevic
                Odomaćeni član
                • 05.10.2011
                • 594

Jesu basevi i sateliti 8 oma? Ako jesu, onda je ceo sistem 8 oma, nije 4 oma.

Comment

• acika93
                  Početnik forumacije!
                  • 12.06.2016
                  • 16

Cekajte, sto bi se reklo vise glava je pametnije od jedne...Meni je stariji kolega obajsnio da ako su kutije 8 oma (u ovom slucaju i kutije i binovi su 8 oma), i da kad povezes linijski, tj. iz jedne kutije u drugu, da tih 8 oma postaje 4 oma...i da onda mikseta ima pun kapacitet, i rekao mi je da emx500o , moze da gura 4 pasivne od po 500w bez problema..e, sad Vi meni recite, da li sam dobio pogresan savet???
                  Dodato:
                  Nasao sam na engleskom sajtu, i piše emx5000, prava snaga na 8 oma je 2x300w, a na 4 oma 2x475w, vrsena pomocu njihovih sprava i to je izlaz jer se gubi nesto snage na kablovima i ulazima/izlazima...a piše i ovde da na yumidi da je prava snaga 2x475W, na 4 oma... samo me zanima, to pravilo kada 8 oma prelazi u 4 oma, ili sam dobio pogresnu informaciju..
                  Last edited by acika93; 19.06.2016, 10:28. Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi

Comment

• ella 85
                    Odomaćeni član
                    • 19.05.2008
                    • 731

Dobro ti je rekao da kad po jednu kutiju od 8 ohm spojis na po jedan izlaz onda pojacalo radi u rezimu 8 ohm.........a kad po dvije takve kutije spajas u jedan izlaz (iz kutije u kutiju)onda pojacalo radi u rezimu 4 ohm.

Ali te je slagao da mixer moze tjerat 4 kutije po 500w

Zamisli imas 500 litara vode..........i dva bureta od 500 litara.........i pocnes punit oba bureta..........do koliko ces ih napunit

Comment

• acika93
                      Početnik forumacije!
                      • 12.06.2016
                      • 16

Hm, hvala na savetu, ella 85 ...Pozajmicu pasivne binove i probati kako mi se cini... Ako nista drugo kupicu za pocetak jedan aktivan bin 15" , umesto dva pasivna, pa kad bude para kupiti jos jedan i tako dalje .. Hvala svima i pozdrav !!!!

Comment

• Morison
                        Ovaj baš voli da kuca
                        • 08.02.2006
                        • 457

U slucaju sa EMX5000, ako su povezane cetiri kutije, svaka kutija ce (u teoriji) dobijati po 237,5 vati.
                        Mnogo bolja varijanta bi bila da iz miksera ides u pasivne satelite a da kupis aktivne basove.

Comment

• dmmacak
                          Kao kod kuće
                          • 22.05.2008
                          • 846

Ajd da se i ja ukljucim, nesto kontam sto kaze Marijan Milosevic ako povezemo bas bin od 8 oma i jednu pasivnu kutiju od 8 oma i ako povezemo skretnicu koja odvaja frekvencije onda bi po pravilu bilo ukupan zbir 8 oma. I jos manju snagu bi davalo u tom slucaju

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Comment

• MarjanMilosevic
                            Odomaćeni član
                            • 05.10.2011
                            • 594

Upravo tako. Ako stavis dve full range kutije, omaza pada na pola. Ili dva basa. Ali ako su razdvojena podrucja rada kod dve kutije skretnicom kao u ovom slucaju, onda omaza ostaje ista. U ovom slucaju 8 oma.

Comment

• dmmacak
                              Kao kod kuće
                              • 22.05.2008
                              • 846

Ja imam ev sx300 i bas ev sb122. I kada ih spojim iz pojacala u sb122 pa iz sb122 u sx300. Niske frekvencije idu na obe kutije i na sb122 i na sx 300. Dok visoke ne idu na sb122.To onda znaci da je kod mene omaza 4?

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Comment

Working...
                              X