Pa vidis djelimo misljenje kad je u pitanju cjena...al ocu reci da ljudi bas i dizu tu spravu u rang ti jacih mixera i ona prica nije behringer kosto je bio itd..jest on je kosto je bio samo mozda one firme bolje nisu vise kosto su bile...bero je tu di je i bio...ta sprava nudi mogucnosti brdo za te pare i ok je...al zvuk je standard behringer...i vidis one sve mixete sto sam nabrojao njima ne treba kompresor da ista dize...nisam ono napisao da bi popljuvao behringera jer nemam tu namjeru..napisao sam iz razloga Dal kupit novog Beru ili polovnog A&H,Yamahu,mackie...itd...ja sam iskreno za ove firme pa i polovne...Ipak te klase Mixa imaju ono sto mi trazimo u zvuku neka nijansa koja daje ili nedaje ono nesto ...moje konacno misljenje Xr12 je odlicna sprava s puno funkcija za te pare al i dalje siromasnog Berinog zvuka koji jos uvijek nije dorastao drugim jacim firmama pa cak i u istom cjenovnom rangu...Nisam behringero mrzac da me ne shvatite krivo,inace postujem tu firmu..al eto cisto pisem iskustvo...pozzz
Behringer X Air XR18 - Iskustva i misljenja
Collapse
X
-
Svaka roba ima svoju skupinu potencijalnih kupaca, tako proizvođači jednostavno "gađaju" ciljanu skupinu na tržištu. Behringer je u tom segmentu "kralj" za niskobuđetne muzičare. Njihove proizvode kupuju ljudi koji žele za malo para imati mnogo muzike. To je realnost i svatko onaj tko si umišlja da kupovinom Behringera dobio vrhunski proizvod, u najmanju ruku je neralan. Zato se slažem s tobom da ne treba uveličavati stvari i dizati Behringer u nebesa.
Ali isto tako je realno napraviti usporedbu s ostalim proizvođačima istog cjenovnog ranga. Ne s Yamahom 01V koja je 2000 godine koštala kao suho zlato, niti sa MixWizardom3 koji ne pripada niti približno istoj kategoriji. Treba napraviti usporedbu s konkurencijom istog cjenovnog ranga, recimo nekim ZED60-10FX. Probao sam ga ... ne bih komentirao razlike jer nema smisla trošiti vrijeme.
I još da naglasim, vezano uz svakava čudesa koja software-ski dolaze uz X-air seriju. To se ne može mjeriti sa stvarnim Hardware uređajima, ono što se nalazi u aplikaciji ima samo identičan naziv. Ali isto tako, ako se ovi alati dobro upotrijebe i postave u pravilan odnos uzevši u obzir ostale komponente u sustavu, dobivamo odlične mogućnosti za dobivanje dobrog sounda.
Zato sam u postu od 20. 12. napisao,
i to obavezno mora uzeti u obzir svatko onaj tko planira kupovinu X aira.Nije to instrument za muzičare koji su navikli da im se odmah prilikom paljenja efekat postavi na 5-55 ili za one koji ne znaju što je parametric EQ.
Comment
-
-
Meni se digitalni mixeri svidjaju........ni sa jednim analognim mixerom nisam mogao postic ono sto postignem digitalnim.
Kad ste vec kod basa.....analogni mi ponudi opciju da dodam ili oduzmem bas...odnosno jednu freq koju su oni postavili mozda 80hz.
Na svim digitalnim ....pa vjerujem i na tom behringeru......mogu da ukinem onaj ruzni dio basa (oko 125 hz) i to vrlo usko....tako da ne dira ostale freq.......tad imam slobodu da dodam dubokih freq dovoljno,a da nema onog muljanja brundanja......4 potpuno podesive freq + 4 Q je taman da se sve postima
Comment
-
-
Master EQ ima 32 band, a prikaz od 100 band omogućava da vizuelno vidiš koja frekvencija "smeta". Kad s njim prilagodiš cjelokupnu zvučnu sliku, onda po kanalu imaš 4 bend podesiv EQ i plus jedno područje za lowcut. Pored toga, efekti poput reverba ili eha imaju mogućnost korekcije frekvencije. Tako se može utjecati i u tom dijelu da ne dolazi do reverberacije ili da se maknu one frekvencije koje su višak.
Kombinatorika je ogromna i to i jest osnovni "problem" ovih novih uređaja. Pored toga, sound je "čist", a mi muzičari nismo "navikli" da se baš sve čuje. Nama treba bas druk pokriti sve ono kvalitetno u srednjem spektru, a visoki trebaju prštati daleko od bine.
Sent from my iPad using Tapatalk
Comment
-
-
E to si potpuno upravu, dok sam koristio kombinaciju snagas i analogni yamahin mix, skoro svim pevacima je nesto falilo. U pocetku nisam provaljivao sta fali, uglavnom su trazili jos efekta i basa, ali kada dodam opet ne odgovara. Dok mi jedan pevac nije otvorio oci, kaze:"previse cisto radi cuje se svaki ton".
E sad bih bas voleo da probam tog Behrigera x air, ali na svirkama, mozda bi to bas odgovaralo za moje uslove rada. Opet ali, kod mene nema nikog ko je kupio, a mozda niko cak ni ne razmislja o x air-u....
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Comment
-
-
Comment
-
-
Postavi prekidač na boxu X-12 u poziciju ACCESS POINT.
U aplikaciji pod Access Point odaberi WEP i upiši lozinku od 5 znamenaka. (slika)
Za spajanje s vanjskim routerom je neka druga priča, to ti ne treba.Attached Files
Comment
-
-
Ma onako paušalno dal može behringer da se nosi sa presonusom, idem sutra da ga pogledam pa se plasim da ne kupim nešto s čim necu biti zadovoljan. Mislio sam kupit yamahu 01w 96, al mi prijatelj reče da nema potrebe i da bi trebalo da je air dovoljno dobar.
Comment
-

Comment