Kompjuter-iskrivila se slika i pomjesane boje,sa jedne strane

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • martinez
    Drugar foruma
    • 07.05.2006
    • 77

Kompjuter-iskrivila se slika i pomjesane boje,sa jedne strane

kompjuter mi neradi kako treba upalo sam ga jutros i sve je bilo ok i nakon par minuta se iskrivila slika sa desne strane i ima pomješanu boju sa lijeve je ok
    sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru
    samo znači to od lijeve strane sveje čisto i ok al kako ide slika ka desno slika je mutna i nejasna
  • gogspa80
    Ovaj baš voli da kuca
    • 16.01.2008
    • 424

da ti ne stoji neki zvucnik na toj strani?

Comment

• vingula
      Veteran
      • 10.11.2006
      • 1284

Moguče je da si nekim magnetom (zvučnik,mikrofon,slušalice) slučajno pomaknuo preko monitora
      1.Mrzim žicaroše i razne oblike žicanja!!!
      2. ne stoji bez veze.
      3.Nemoguće želje ispunjavam odmah,a za čuda mi treba malo vremena.

Comment

• nesaband
        Doktor Nesa
        • 08.12.2008
        • 1953

udji u bios i ako slika tamo stoji normalno onda ti nesto nije u redu sa grafickom kartom.
        Ko rano rani ceo dan zeva.

Comment

• grandia
          Veliki prijatelj foruma
          • 05.03.2009
          • 802

...sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru...

ako monitor radi onda kompa ne radi = graficna zavrsila karieru

a one magnetske falinke... ja verujem da se to s vremenom gubi (traje nedeljama dok se ne normalizira ...)

Comment

• Simke
            Vredan član društva
            • 04.12.2008
            • 245

proveri da ti nije prso driver od graficke karte!
            https://t.me/pump_upp

Comment

• harepa50
              Banovan!
              • 28.05.2008
              • 824

Meni se desavalo da slika s jedne strane bude ljubicasta, ako klavijature stoje pored monitora. Ako ti sada stoje pored njega, odmakni ih.

Comment

• gogspa80
                Ovaj baš voli da kuca
                • 16.01.2008
                • 424

ma zvucnik neki sigurno???

Comment

• moke
                  Početnik forumacije!
                  • 12.12.2009
                  • 6

pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd...
                  Dodato:
                  sorry gospa80 prenos....
                  pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd...
                  Last edited by Sejox; 15.12.2009, 22:41. Razlog: Obrisan nepotreban citat.

Comment

• grandia
                    Veliki prijatelj foruma
                    • 05.03.2009
                    • 802

momci, reko je da monitor na drugoj kompi radi bez problema ... sta to znaci? znaci da njegova kompa nije u redu ... a ja sumnjam na graficnu ...

ne mora da bude slika u biosu normalna ako je graficna pregorela, tj. ako je i u biosu losa slika onda je 100% graficna ...

ja sam pre mesec dana imao slican problem al je kod mene bilo sve ko mozaik a taj mozaik se pojavio odmah vec kad sam palio kompu. znaci oni pocetni podatci koji se vide kad se kompa bootuje (start) su vec bili u mozaik-stilu a kasnije kad se windows pojavio jos gore ...

drug martinez:

ako si imao graficnu karticu u kompi (NE CHIP!) onda ti je monitor bio prikljucen na graficnoj. a verujem da i tvoja kompa ima extra prikljucak za monitor. to ti je izlaz il prikljucak za INTERNI CHIP koji se nalazi na motherbordu. prikljuci monitor na taj drugi vga-out i bitce opet (skoro) sve u redu ...

za normalan rad neces imati problema da radis sa tim internim chipom al za igrice i komplexne programe kojima je potrebna realna i dobra graficna, tu neces moci mnogo ....

pre svega moras naravno da otvoris kompu i da vadis graficnu iz kompe. informisi se pre toga o tom ako jos nikad nisi takvo nesto ucinio!! tu mozes dosta da pokvaris pa cak i sebe - ne daj boze ...

pozdrav
                    Last edited by grandia; 15.12.2009, 23:01.

Comment

• martinez
                      Drugar foruma
                      • 07.05.2006
                      • 77

ekipa velika hvala u pitanju je bio zvučnik to sam ja nešto postavljo da pravim neke demo snimke i stavio zvučnik jedan sa te strane :-)
                      a jesam se bio iznerviro sve radi kad sam ga upalio i onda odjednom zajebancija iskrivilo se i ljubičast je bio s te strane
                      hvala vam velika na pomoći sreća da je to bilo da nije ništa sa kompom
                      još jednom se pokazalo da je na yu-midi najbolja ekipa koja je spremna pomoć
                      kako ono kod nekog piše "UVJEK IMA DOBRE RAJE"

Comment

• grandia
                        Veliki prijatelj foruma
                        • 05.03.2009
                        • 802

znaci zvucnik?

a ja pisem romane o graficnoj ...

nemoj u tom slucaju da vadis graficnu! pomeri zvucnik malo dalje ...

Comment

• martinez
                          Drugar foruma
                          • 07.05.2006
                          • 77

ok poslušaću hvala prijatelju drago mi je da znam da ima ljudi koji su spremni pomoći
                          Last edited by Sejox; 16.12.2009, 03:06. Razlog: Obrisan nepotreban citat.

Comment

• nesaband
                            Doktor Nesa
                            • 08.12.2008
                            • 1953

@grandia.sve sto si napisao je tacno i lepo je sto si to napisao,mada e i ona moja kratka recenica bila dovoljna da se proveri da li je u pitanju graficka karta neispravna.
                            @martinez:vodi racuna sa tim gde stavljas zvucnike jer moze ti se desiti da ti tako ode monitor.
                            Ko rano rani ceo dan zeva.

Comment

• zeljko
                              Banovan!
                              • 03.01.2009
                              • 1285

Pa i kod mene je zvucnik blizu kompa,znaci da ga sklanjam i to od 400 wati.

Comment

Working...
                              X