koja je klavijatura po vama bolja za zabavnu i narodnu muziku,imam korga x5d solo,pa mi treba jedan aranzer od ove dvije,koja je jednostavnija z a svirat i tako,hvala puno
Aranzer G600 ili G800-vase misljenje
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
G600 i G800 su u osnovi jaaako slicne klavijature, jedina razlika, koliko mi se cini, jeste to sto G600 pamti ritmove pri gasenju, a na G800 se svaki put moraju ucitavati. E sad, opet kazem, posto su to dve 90% iste klavijature, ja bih se odlucio pre za G600 jer ima 61 dirku i pamti stilove.
Pozdrav!www.yu-midi.org - Pravi sajt za prave muzicare!
-
-
U G800 treba uvek upisivati ritmove, u G600 ne. Koliko sam ja upucen, G600 ima losiju tipku od G800, a ova na G800 je tvrdja, samim tim i teza za sviranje.
S' obzirom da imas X5D, svejedno ti je koju ces spravu uzeti, zvuk im je isti.
Pozdravwww.yu-midi.org - Pravi sajt za prave muzicare!
Comment
-
-
To se desava pri normalnom gasenju, tako je napravljena klavijatura. E sad ne znam moze li se to resiti ugradom MegaFloppy-a, moraces sacekati kolege @Sejox ili @milanceshow da ti poblize objasne.
Pozdrav!www.yu-midi.org - Pravi sajt za prave muzicare!
Comment
-
-
U sutini ako ces je koristiti samo kao aranzer nije ni bitni za koju se odlucis mada to sto na G800 moras svaki put da ucitas set to i nije tako stazno jer mozes da napravis autoload i super upalis je nista nediras i posle minut sve ti je tu.E sad sto se tice ostalih stvari kao aranzer je extra masina mada nema neke boje a velika prednost je sto je zgodna za upotrebu samo stisnes dugme i kraj.Ja sam ga svirao zadnjih 10 god i mogu ti reci da je strava,ako ga uzmes imas u download sekciji moj set za g800 i samo udri
Comment
-
-
Kada se G800 ugasi,ritmovi ne ostaju memorisani u njemu.
Da bi prilikom paljenja klavijatura ucitala na 8 User mjesta ritmove,
treba napraviti Autoload disketu.
Ona stoji u klavijaturi stalno i kad se sint upali sa nje se loaduju ritmovi
automatski,onako kako su poredani u Style setu.
Ima vec davno napisana tema: "Izrada Autoload diskete za Roland G800"
Pisano je o tim klavijaturama vec dosta,pa malo pregledajte po forumu.
Comment
-
-
--------G600----------------------G800-----------
pamti 8 user ritmova----------ne pamti 8 user ritmova
nema tockic za tempo---------ima tockic za tempo
nema sinhro start-stop--------ima sinhro start-stop
ima 1 midi konekciju-----------ima 2 midi konekcije
ima 5 oktava -----------------ima 6,5 oktava
lakse se solira-----------------teze se solira
laksa za transport-------------teza za transport
Ovo su samo bitne razlike.
Sada tu dolazi subjektivno misljenje koje i nije merodavno!!!
Kazu da G800 masnije zvuci,sto ja licno nisam primetio iako sam ucitavao svoj set i u jedan i u drugi.
Za autoload ti je Sejo vec rekao,tako da je to to!Sam napravis autoload disketu i cepas!!!!
Comment
-
Comment