FDD USB Emulatori

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • duzo
    Početnik forumacije!
    • 29.01.2011
    • 16

FDD USB Emulatori

Dali neko im iskustva sa FDD Emulatorima na USB za Roland
    Dodato:
    Neznam dali sam dobro postavio pitanje u vezi FDD na USB emulator,to je uređaj koji izgleda kao flopi drajv samo što može da se preko njega utakne usb sa koga mogu da se učitaju podatci kao sa flopija .Interesujeme dali je neko ugrađivao taj uređaj umesto Flopija na ROLAND i kakvo ima iskustvo sa istim.
    Last edited by duzo; 19.11.2012, 10:45. Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
  • djole9
    Početnik forumacije!
    • 07.09.2011
    • 5

Postoji flopy emulator koristi se za starije serije Rolanda pretezno za E serije kod nas je mnogo skupo oko 70 eura ali sam nasao na e bay za 12 eura po komadu,dobra je stvar jedina mana je sto fles deli na 100 particija po 1,44 mgbita kao sto je i disketa sama te velicine.

Comment

• duzo
      Početnik forumacije!
      • 29.01.2011
      • 16

kao deli na 100 ,kako na usb unosiš podatke kao 100 flopi disketa ili ima neki program koji to radi

Comment

• djole9
        Početnik forumacije!
        • 07.09.2011
        • 5

Ubacis fles i flopy emulator ti sam napravi particije meni je tako radio,a probaj i da stavis fajl na disketu i ubaci i vidi da li ce da ti ocita i sta se deseva dobra jestvar flopy emulator iz razloga sto nema mucenja sa flopy disketama.

Comment

• duzo
          Početnik forumacije!
          • 29.01.2011
          • 16

da sa flopijem je stvarno mučenje zato se i interesujem za emulator ,našao sam na netu da ima da se nađe za 20€,imali ovde kod nas negde da se kupi i koja je cifra u pitanju

Comment

• djole9
            Početnik forumacije!
            • 07.09.2011
            • 5

Pa rekao sam ti vec kod nas je negde oko 70 eura na netu je do 30 euraali na Ebay-u ja idem za onostranstvo jos malo i narucivacu vise komada ako si zaintresovan da narucim i tebi jedan javi mi na mail *********** i do koliko para bi dao za njega kod nas ga neces naci ispod 70 eura.
            Last edited by neconix; 19.11.2012, 20:22.

Comment

• duzo
              Početnik forumacije!
              • 29.01.2011
              • 16

našao sam na netu još niže cene 11€ ako naručiš 10 kom a 7 € oni bez brojača sa desne strane a za ostalo ću ti javiti na mail

Comment

• nikadvisekorg
                AJ LAV KORG
                • 09.12.2009
                • 1344

imao probao i izbacio posle prvog dana.
                Originalno postovano od ado_rado
                To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!
                Originalno postovano od tranzit
                Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
                Originalno postovano od caka012
                Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Comment

• tranzit
                  Banovan!
                  • 25.03.2006
                  • 5282

...jer si uzeo te gore nabrojane od 11 ili 12 eura ili njima slicne. Bez sale, Floppy emulatori koji vrijede su bar desetak puta skuplji. Razumijem da ljudi pokusavaju da sto jeftinije prodju ali ovdje to ne pije vode, te je na kraju rezultat bacanje novca, pa i ovdje vazi ona stara: "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

Comment

• djole9
                    Početnik forumacije!
                    • 07.09.2011
                    • 5

Slazem se sa tobom koliko para toliko i muzike, ali na sajtu Ebay ako si upoznat sa njim flopy emulator je 12-30 eura u zavisnosti od proizvodjaca a isti takav sto je kod njih 12 kod nas je 50 eura ne vidim svrhu ni u tom pumpanju cena znaci isti proizvodjac isti kvalitet samo kod nas 50 kod njih 12 eura.

Comment

• formula95
                      Vredan član društva
                      • 10.02.2011
                      • 178

Pozz svima. Ja sam hteo to da zamenim sa flopijem kad sam imao yamahu psr 1100, i dosta sam citao o tome (mrzi me da pisem sada ). Uglavnom bolje nemoj to raditi, jer se svako ko je to menjao pokajao

Comment

• duzo
                        Početnik forumacije!
                        • 29.01.2011
                        • 16

zašto misliš da je loše izvršiti zamenu FDD sa USB emulatorom,možešli da navedeš šta je problematično kod ugradnje,šata pravi problem
                        Dodato:
                        Pozdrav svima ,evo konačno da nastavim .Slažem sa konstatacijo da što se tiče kavaliteta / cena ovde svi pokušavaju da nam uvale škart za debelu lovu a dabi to opravadli onda počinju priče kupiosi taj od 12€ a trebosi onaj od 70€ kod mene taj radi pa otkida itd.A ono ako se uhvatiš šavcigera pa otvoriš i jedan i drugi na ploči iste konponente i potpis made in china
                        Last edited by duzo; 09.12.2012, 19:49. Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi

Comment

• mcnc
                          Početnik forumacije!
                          • 29.09.2011
                          • 5

Da li moze takav emulator da se ubaci na Roland G800?

Comment

• formula95
                            Vredan član društva
                            • 10.02.2011
                            • 178

@mcnc moze da se ubaci

Comment

• Sejox
                              Glas Razuma
                              • 12.05.2007
                              • 1088

I sta se konkretno kod Rolanda G800 dobije kada se
                              ugradi USB emulator.? - Dobije se - nista.
                              Ovdje mislim na neko poboljsanje u operativnom smislu,
                              i koristenju istog na klavijaturi.
                              Na G800 i da ugradite i hard disk,opet ista prica.
                              Da samo pojasnim.G800 nema mogucnost da direktno vuce ritmove
                              sa nekog uredjaja,pa bio to floppy,hard disk ili USB Emulator.
                              Kod njega svaki ritam morate prvo loadovati,pa ga onda odabrati,
                              i koristiti.A to se moze i sa floppy diskete.
                              Nema opcije da pritisnes na broj a ritam odmah spreman za svirku.
                              Ovdje naravno govorim o User ritmovima.
                              Uglavnom da skratim - kod Rolanda G800,kupovina USB Emulatora,
                              je bacanje para.
                              Jedina stvar koja moze biti od koristi je,da se ne moraju kupovati
                              floppy diskete,koje su u vecini slucajeva loseg kvaliteta,a i rok trajanja
                              im nije bas narocito dug.

Ostali modeli klavijatura,kako koji,mogu koristiti ovaj uredjaj,
                              vjerovatno uspjesno i mozda im je od koristi.
                              UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

Working...
                              X