transpozer na tyrosu

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • viktor011
    Vredan član društva
    • 25.01.2010
    • 118

transpozer na tyrosu

Da li neko zna kako da namestim da kada transponujem stil na tyrosu,recimo za minus dva,i stisnem recimo Gm,da mi na displeju pokaze Fm.odnosno akord koji se cuje i koji je transponovan?
  • alenmo
    Vredan član društva
    • 02.03.2007
    • 113

ne kontam sta ce nekome to

Comment

• viktor011
      Vredan član društva
      • 25.01.2010
      • 118

sviram sa gitaristom i ponekad zbog pevanja jer i pevam,ne stignem da mu kazem recimo iz kog tonaliteta sviram,ponekad baci pogled u klavijaturu pa ne zna sta stiskam......e zbog toga mi treba?

Comment

• brnjeuska74
        Drugar foruma
        • 31.07.2008
        • 64

kolega Viktor ako znas koji ti je pocetni tonalitet onda bi matematika bila jednostavna. Svaki 1+ ili 1- je pola tona znaci ako si za -2 to je jedan ceo ton. jel se razumemo ?

Comment

• ivan tr
          Drugar foruma
          • 06.02.2008
          • 83

ALENMO ako ne znas da pomognes coveku nije red da postavljas takva pitanja. Ti ako si strucnjak i ne koristis svaka tebi cast. Ako ne znas da mu na neki nacin pomognes nemoj da stvaras raspravu medju kolegama. Jer sigurno ima i onih koji to koriste a pritom su izuzetno dobri muzicari. Nemoj da mislis da sam se pronasao u ovome pa me je to pogodilo, vec samo hocu da kazem da to nije stidno jer je taj taster transpose zato i ostavljen na samoj klavijaturi da bi sluzio kad zatreba.. Tako da mislim da smo se razumeli sta sam hteo reci. Pozdrav svima!!!

Comment

• armin
            Banovan!
            • 07.03.2009
            • 308

Ja mislim da to nemozes namjestiti tako je i na psr-ovima modelima mislim bar odoh sad provjeriti pa javim jos jednom za sto posto....

Comment

• Sejox
              Glas Razuma
              • 12.05.2007
              • 1088

Originalno postovano od viktor011 Pokaži Post
              Da li neko zna kako da namestim da kada transponujem stil na tyrosu,recimo za minus dva,i stisnem recimo Gm,da mi na displeju pokaze Fm.odnosno akord koji se cuje i koji je transponovan?
              Samo na kratko da se ubacim.

Dobro procitajte sta covjek zeli i sta je postavio kao pitanje.
              Znaci nije u pitanju,da li se koristi transpoze ili ne.
              Nego on hoce to da vidi i na displeju,ako je to izvodljivo,i ako jeste
              neko to moze i objasniti.

I u daljem toku teme,samo lagano i opusteno....

Pozdrav,
              UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

• milan84
                Drugar foruma
                • 30.09.2006
                • 99

Kolega to na Tyrosu ne moze,to malo i mene nervira.

Comment

• gega
                  Odomaćeni član
                  • 22.11.2008
                  • 632

,.,

Pozdrav.
                  Ne moze ni na tyrosu niti na Psr s700 s900 1500 3000

Na displeju ce ti pokazati akord koji hvatas na dirkama ali ne akord u koji si ga transponovao.

Comment

• alenmo
                    Vredan član društva
                    • 02.03.2007
                    • 113

replika ovome ivanu...sejo ti je fino objasnio sta je covjek pitao znaci nije problem dal neko koristi transpoze nego ovaj kolega sto trazi to ne moze ni na jednoj klavijaturi ..znaci ako transponujes +1 ili - 1 ne moze ti na ekranu pisati koji je zvucno nego koji ti drzis na klavijaturi

Comment

• milan84
                      Drugar foruma
                      • 30.09.2006
                      • 99

Alene nemoj siriti dezinformacije,nije isto na korgu i na yamahi.

Comment

• alenmo
                        Vredan član društva
                        • 02.03.2007
                        • 113

nisam siguran dal je na korgu isto mada mislim da je logicno da na ekranu pise koji akord trenutno sviras a ne koji je transponovan zato i pise ono +1 ili -..

Comment

• milan84
                          Drugar foruma
                          • 30.09.2006
                          • 99

Na korgu kad naprimer sviras iz G ,-1 transpoze na ekranu pise fis.Eto to je tako na korgu,dok na yamahi nije.

Comment

• ivan tr
                            Drugar foruma
                            • 06.02.2008
                            • 83

Alenmo nema meni potrebe Sejo da objasnjava sta je decko pitao. Ja sam vrlo dobro to razumeo. Ali sam takodje na tvoj komentar koji glasi "ne kontam sta ce nekome to", dao i adekvatan odgovor. Ne zelim da ulazim u raspravu, ali ti komentar nije bio na mestu niti odgovor na postavljenu temu odnosno pitanje momka kome je potreban savet ili razresenje problema. Uostalom na korgu je to izvodljivo, govorim iz iskustva jer posedujem korga. Znaci bilo odakle god da se svira, prilikom transponovanja bilo kog tona, na displeju pokazuje akord koji je transponovan a ne onaj koji hvatamo na dirkama. Sto znaci ako sviramo iz E a na tasteru transpose smo pritisnuli -1 na ekranu pokazuje Es i itd na ostalim primerima. A yamahu tyros sam imao ali nesto kratko tako da nemam mnogo iskustva i ne znam da li je to kod nje izvodljivo.
                            Last edited by Sejox; 20.05.2010, 23:22. Razlog: Editovan post.

Comment

• Sejox
                              Glas Razuma
                              • 12.05.2007
                              • 1088

Da ne bude neke zabune.
                              Ja nisam nikome nista objasnjavao,nego sam se na kratko ubacio na temu,
                              sa namjerom da je usmjerim,da eventualno sljedeci postovi nebi isli u
                              krivom smjeru i da tema ne izgubi smisao.

A za raspravu nema potrebe ni jedan od ucesnika na temi.
                              Bitno je rijesiti problem i dati pravi savjet.

Pozdrav,
                              UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

Working...
                              X