USER pamti samo jedan sound. On može biti obrađen putem VOICE SET funkcije u klavijaturi i kao takav pohranjen. Dva sounda istovremeno možeš memorirati u registraciju ili OTS.
NordX@ moguce je. Mozes u softwareu pomijesati do 8 soundova-layera i sve to pohraniti kao jedan sound u User. Taj "sound" ce imati tek par kb.
Veoma bitno je da se razlikuju pojmovi kod Yamahe:
"User"
"Custom"
"User" pojam oznacava User voice koji se pravi-steluje-doriktava u samoj klavijaturi I nije ga moguce praviti putem softwarea.
"Custom" pojam oznacava Custom voice I moguce ga je praviti u sowtwareu I mixati layere ili praviti nove.Kao takav potrebno ga je sejvati u Custom voice pa onda naravno editovati-sejvati u samoj klavijaturi kao USER.
Bez uvrede ali kolega Casper je odgovorio 100% tacno na postavljeno pitanje,jer onako kako je postavljeno nisam ni ja mislio drugacije da odgovorim.
Tako je. Da bi bio USER, najprije mora biti CUSTOM, jel' tako? Dakle kao sto je NordX pitao, moguce je pomocu T3 Voice Editora editirati sound, pohraniti ga, naravno u Custom a zatim kroz Voice set-a, u User.
Stvarno? Ma daj...
Naravno da se moze ali referiram se na pitanje "Da li je moguce,pomocu Voice Editora da pomesam par boja u jednoj i da tako sacuvam u USER-u?
Ajmo pričekati da vidimo što interesira i što želi NordX. Onda ćeš mu ti odgovoriti i nadam se da ćeš mu pomoći i bit točan. Jer, do sada si već fulao više puta.
Da li je moguce,pomocu Voice Editora da pomesam par boja u jednoj i da tako sacuvam u USER-u?
Tyros 3 je u pitanju.
je jednostavan i glasi - ne može.
Zašto? Pa zato što se nakon edita u Voice editoru soundovi spremaju u CUSTOM. Nakon toga dolazi obrada u klavijaturi i tada kreiramo USER sound u kojem može biti samo jedan, ne njih više.
Normalno da je cilj kad se "pomesaju boje" dobiti jedan USER od istih, a ne njih vise. Pretpostavka je da to NordX zeli. Barem ja tako mislim, ali eto mozda sam "opet fulao".
Ne bih da memorisem u registraciji,nisam mislio na to. Da li je moguce da pomesam 2-3 multisempla ( harmonika+sax+klarinet ), znaci kao jedna boja i da memorisem u USER-u, a ne da mesam sve te tri boje na R1 R2 R3.
Pa smatram da bi to morala biti tema za sebe. Uglavnom, u Tyros 3 Voice editoru moraš odabrati određeni sound u Element. S obzirom da su soundovi konstruirani u više layera, u Elementima će layeri biti vidljivi, pa će sound zauzimati nekoliko Elemenata. Elemente (layere) možeš brisati i ostavljati onaj koji ti je najbolji. U svaki preostali slobodni Elemenat izabereš drugi sound, odabereš glasnoću i ostale parametre i pohraniš ga u slobodni Custom. Nakon Voice Set-a, isti pohranjuješ u User. Oprosti na šturosti, tražim USB kabel ali bezuspješno pa pišem na pamet.
Comment