Vec par dana pokusavam da pronadjem problem oko cudnog zujanja tyrosa,kada je upaljen zuji nekako kao da ima kratak spoj na kablovima,radi sve cak i kad sviram nekako preklopi to zujenje ali ipak zuji.pokusao sam da zamenim kablove,isto,zamenuo sam ulaz u pojacalo,isto.E sad naj zanimljivije je sto kada ugasim klavijaturu a pojacalo radi(yamaha 5016cf),indenticno zujanje,znaci klavijatura ne radi a zuji kao kada je upaljena.Da ne bude da nisam probao i drugu klavijaturu,koristim i korg tr koji je isto ukljucen ali kada je on sam,odnosno kada izvadim kablove iz tyros i samo ostane tr nema zujanja.Da nema mozda neko ideju sta je u pitanju?
Tyros 4 cudno zujanje
Collapse
X
-
Ugašen Tyros, a kanal na kojem je spojen i dalje zuji? Ne bih rekao da je do klavijature.
Pokušaj poslati signal iz slušalica na razglas. Pokušaj spojiti na SUB1/2 pa na te izlaze pošalji signal. Da li imaš nešto spojeno u Tyros, njegove zvučnike, mikrofon?
Okreni utikač za 220 na suprotnu stranu. Ne pada mi ništa više na pamet ...
Malo testiraj prije nego odeš do servisa, ionako će i oni to uraditi.
Comment
-
-
Mozda pevise potrosaca ukljuceno na jednu uticnicu, meni je zimi najgore upalim grijalicu i kad upalim klavijaturu to zuji ko ludo
probaj u druge uticnice samo klavijaturu i miksetu ukljucit...
Sent from my iPhone using Tapatalk - now FreeLast edited by mirandess; 30.05.2014, 11:50.Tko svira notalno, propao je totalno

Comment
-
-
Da li ti se to dešava stalno ili samo na određenom mestima (samo kod tebe u sobi, ili samo u nekim lokalima gde radiš ili tako nešto)? Ako je samo na istim lokacijama, onda može biti da je do struje, donsono uzemljenja.
Meni se dešava da ponekad u nekim lokalima gde radim, imam zujku na Kurzweilu, i to rešavam izolovanjem uzemljenja. Navučem onaj najlon od paklice cigara na utikač i onda ubodem u utičnicu i nema zujke
Znam da nije najsretnije rešenje, al' ajd...
Možda sam lupio glupost, ali meni to radi posao, i nemam zujku višesigpic
Comment
-
-
Au bre druže nemoj to da radiš, kupi korektor napona ili rastereti utičnicu, 'ćemo svi d'izginemo u vodu s taj najlon...
Možda ima neki spoj u tyrosu, otvoris i ispitaš, teraj negde u servis, nije to ništa strašno ali piči u servis i proveri dok je vreme. Mada pre će da bude do toga kad na jedan produžni kabal uključiš i baze mikrofona i mixetu i klavijature itd... Šta znam, budi oprezan.
Comment
-
-
Nisam bas upucen u konstrukciju tyros-a, ali meni to lici na uzemljenje (ukoliko ga tyros ima). Meni se desavalo da mi uredjaji zuje ukoliko ima nekog napona u uzemljenju (koji moze doci sa nekog neispravnog aparata u kuci). Probaj da odstranis uzemljenje pa vidi da li ce zujati.
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2Originalno postovano od Pointlessly'hej' u kmp formatu za bass stranu..(nije heeejjey loop) nego kratki hej, hej, hej, hej
Comment
-
-
Neces mi verovati,zakacio sam tyros samog na korektor napona,pa na korektoru skinuo uzemljenje i zujanje prestalo,auuu a sat sad,da li je opasno tako koristiti klavijaturu,u opste sa li je opasno tako koristiti korektorOriginalno postovano od NikolayTheM Pokaži PostNisam bas upucen u konstrukciju tyros-a, ali meni to lici na uzemljenje (ukoliko ga tyros ima). Meni se desavalo da mi uredjaji zuje ukoliko ima nekog napona u uzemljenju (koji moze doci sa nekog neispravnog aparata u kuci). Probaj da odstranis uzemljenje pa vidi da li ce zujati.
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
Comment
-
-
Ne zezaj se sa tim stvarima... Proveri da li imas napon na uzemljenju po kuci, ukoliko je tako, pronadji izvor tog napona (pregledaj sve aparate u kuci koji su uzemljeni), ukoliko problem nije do aparata, proveri same instalacije u kuci.
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2Originalno postovano od Pointlessly'hej' u kmp formatu za bass stranu..(nije heeejjey loop) nego kratki hej, hej, hej, hej
Comment
-
Comment