Tyros 4 cudno zujanje

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • viktor011
    Vredan član društva
    • 25.01.2010
    • 118

Tyros 4 cudno zujanje

Vec par dana pokusavam da pronadjem problem oko cudnog zujanja tyrosa,kada je upaljen zuji nekako kao da ima kratak spoj na kablovima,radi sve cak i kad sviram nekako preklopi to zujenje ali ipak zuji.pokusao sam da zamenim kablove,isto,zamenuo sam ulaz u pojacalo,isto.E sad naj zanimljivije je sto kada ugasim klavijaturu a pojacalo radi(yamaha 5016cf),indenticno zujanje,znaci klavijatura ne radi a zuji kao kada je upaljena.Da ne bude da nisam probao i drugu klavijaturu,koristim i korg tr koji je isto ukljucen ali kada je on sam,odnosno kada izvadim kablove iz tyros i samo ostane tr nema zujanja.Da nema mozda neko ideju sta je u pitanju?
  • acakasper
    Stvarno kod kuće
    • 19.01.2012
    • 1149

to izgleda kao da su izlazi od klavijature pod nekim naponom.kao da je prespojilo nesto na ploci kod izlaza.
    Bog je stvorio zemlju a ostalo je
    MADE IN CHINA

Comment

• viktor011
      Vredan član društva
      • 25.01.2010
      • 118

pa ne znam,da bas tako deluje,ona radi,svira ali i zuji,a ja ne znam da li ima koji majstor za jamahe ako ne resim sam,negde oko beograda ili u beogradu?

Comment

• casper
        Super-Moderator
        • 14.04.2008
        • 5201

Ugašen Tyros, a kanal na kojem je spojen i dalje zuji? Ne bih rekao da je do klavijature.
        Pokušaj poslati signal iz slušalica na razglas. Pokušaj spojiti na SUB1/2 pa na te izlaze pošalji signal. Da li imaš nešto spojeno u Tyros, njegove zvučnike, mikrofon?
        Okreni utikač za 220 na suprotnu stranu. Ne pada mi ništa više na pamet ...
        Malo testiraj prije nego odeš do servisa, ionako će i oni to uraditi.

Comment

• viktor011
          Vredan član društva
          • 25.01.2010
          • 118

evon sad sam probao da ukljucim na slusalice i isto se ponasa,zuji,okrenuo utikac isto,ne znam sta bi vise.Imam ukljucenu volume pedalu ali i nju kada iskljucim isto

Comment

• casper
            Super-Moderator
            • 14.04.2008
            • 5201

Spojen na slušalice, Tyros ugašen i razglas zuji?

Da li zuji kada slušaš klavijaturu na slušalice?

Hmm, ajde dobro provjeri te kablove koje koristiš.

Ne mogu se oteti dojmu da nešto nije u redu s uzemljenjem instalacije u prostoriji.

Comment

• zaki1
              Vredan član društva
              • 24.02.2011
              • 142

Ako nije isti ulaz provjeri , ili neko ko je kompetntan da provjeri taj ulaz, sve mi izgleda da taj kanal nesto zeza.

Comment

• mirandess
                Odomaćeni član
                • 22.09.2010
                • 682

Mozda pevise potrosaca ukljuceno na jednu uticnicu, meni je zimi najgore upalim grijalicu i kad upalim klavijaturu to zuji ko ludo probaj u druge uticnice samo klavijaturu i miksetu ukljucit...

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
                Last edited by mirandess; 30.05.2014, 11:50.
                Tko svira notalno, propao je totalno

Comment

• beronjan
                  Vredan član društva
                  • 11.01.2008
                  • 255

Da li ti se to dešava stalno ili samo na određenom mestima (samo kod tebe u sobi, ili samo u nekim lokalima gde radiš ili tako nešto)? Ako je samo na istim lokacijama, onda može biti da je do struje, donsono uzemljenja.
                  Meni se dešava da ponekad u nekim lokalima gde radim, imam zujku na Kurzweilu, i to rešavam izolovanjem uzemljenja. Navučem onaj najlon od paklice cigara na utikač i onda ubodem u utičnicu i nema zujke Znam da nije najsretnije rešenje, al' ajd...
                  Možda sam lupio glupost, ali meni to radi posao, i nemam zujku više
                  sigpic

Comment

• EmirTotic
                    Moderator
                    • 21.08.2008
                    • 933

Au bre druže nemoj to da radiš, kupi korektor napona ili rastereti utičnicu, 'ćemo svi d'izginemo u vodu s taj najlon...

Možda ima neki spoj u tyrosu, otvoris i ispitaš, teraj negde u servis, nije to ništa strašno ali piči u servis i proveri dok je vreme. Mada pre će da bude do toga kad na jedan produžni kabal uključiš i baze mikrofona i mixetu i klavijature itd... Šta znam, budi oprezan.
                    Live a life you will remember.

Comment

• beronjan
                      Vredan član društva
                      • 11.01.2008
                      • 255

Ne vredi, probao sam... Znam da ne valja, i znam da ne treba to da radim, al eto...
                      sigpic

Comment

• NikolayTheM
                        Odomaćeni član
                        • 03.03.2012
                        • 563

Nisam bas upucen u konstrukciju tyros-a, ali meni to lici na uzemljenje (ukoliko ga tyros ima). Meni se desavalo da mi uredjaji zuje ukoliko ima nekog napona u uzemljenju (koji moze doci sa nekog neispravnog aparata u kuci). Probaj da odstranis uzemljenje pa vidi da li ce zujati.

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
                        Originalno postovano od Pointlessly
                        'hej' u kmp formatu za bass stranu..(nije heeejjey loop) nego kratki hej, hej, hej, hej

Comment

• viktor011
                          Vredan član društva
                          • 25.01.2010
                          • 118

Originalno postovano od NikolayTheM Pokaži Post
                          Nisam bas upucen u konstrukciju tyros-a, ali meni to lici na uzemljenje (ukoliko ga tyros ima). Meni se desavalo da mi uredjaji zuje ukoliko ima nekog napona u uzemljenju (koji moze doci sa nekog neispravnog aparata u kuci). Probaj da odstranis uzemljenje pa vidi da li ce zujati.

Neces mi verovati,zakacio sam tyros samog na korektor napona,pa na korektoru skinuo uzemljenje i zujanje prestalo,auuu a sat sad,da li je opasno tako koristiti klavijaturu,u opste sa li je opasno tako koristiti korektor

Comment

• Milan$
                            Stvarno kod kuće
                            • 02.04.2009
                            • 1422

ukoliko za sigurno znas da nikad nece da dodje do nekog spoja , do udara groma, i slicnog, nije opasno, u svim drugim slucajevima realtivno jeste

Comment

• NikolayTheM
                              Odomaćeni član
                              • 03.03.2012
                              • 563

Ne zezaj se sa tim stvarima... Proveri da li imas napon na uzemljenju po kuci, ukoliko je tako, pronadji izvor tog napona (pregledaj sve aparate u kuci koji su uzemljeni), ukoliko problem nije do aparata, proveri same instalacije u kuci.

Originalno postovano od Pointlessly
                              'hej' u kmp formatu za bass stranu..(nije heeejjey loop) nego kratki hej, hej, hej, hej

Comment

Working...
                              X