Par pitanja u vezi tyros 2 !!!

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • nikadvisekorg
    AJ LAV KORG
    • 09.12.2009
    • 1344

Par pitanja u vezi tyros 2 !!!

pitanje br. 1
    Može li neko da okači drajver za vezu s kompjuterom za tyros 2 na download, jer onaj sa yamahine stranice kad skinem pokazuje mi da je oštećen, i ne mogu da ga raspakujem, nije do winrar-a preinstalirao sam ga i probao na drugom kompu....

pitanje br. 2
    i zanima me od kojih sve prethodnih yamaha klavijatura t2 poznaje šta?
    semplove, boje, ritmove?

pitanje br. 3
    I ubacio sam jedan multisempl ton po ton odradio sve, i kad sam trebao da ga snimim lepo to odradio, ali nisam uradio assign, i greškom izađem iz wave import, i sad nigde ne vidim taj multisempl, ne znam jel on ostao u klavijaturi, i ako ne mogu da ga povežem s nekom farbom, kako da ga obrišem, da bi ga ponovo ubacio... da ne zauzima mesto.
    Originalno postovano od ado_rado
    To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!
    Originalno postovano od tranzit
    Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
    Originalno postovano od caka012
    Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
  • casper
    Super-Moderator
    • 14.04.2008
    • 5201

Ja sam skinuo i otpakirao drivere sa Yamahinog sajta bez problema. Da li ti trebaju 32 ili 64 bitni. I kako da ih pošaljem kad ne smijem stavljati linkove, att je samo 97kb, upload sam čekao tri dana da odobre ....
    Da ti na privat pošaljem link?

Comment

• nikadvisekorg
      AJ LAV KORG
      • 09.12.2009
      • 1344

@casper poslao sam ti pm...

pitanje br. 4
      Kako, i jel uopšte moguće da snimim na klavijaturi ono što sviram na njen hd?
      To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!
      Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Comment

• tranzit
        Banovan!
        • 25.03.2006
        • 5282

1. Objasnio ti je casper kako ces da dodjes do Drivera. Idi na Yamahinu stranicu i potrazi Yamaha USB Driver. Ako je taj sto si skinuo ostecen, probaj na njemackoj Yamahinoj stranici (yamaha.de).

2. T2 je kompatibilan sa svim predhodnim modelima sem kada su registracije i samplovani programi u pitanju. Tu ces morati da upotrijebis File Converter program koji ti je dosao uz T2.

3. E taj multisampl neces ni da vidis jer ga nisi memorisao na disk. On nije ostao u klavijaturi i zabadava ga trazis, ne gubi vrijeme.

4. 'Ajd jos jednom nista te nisam razumio. Kako da snimis ono sto sviras na HD ? Kako mozes da "sviras na "njen HD" ?

Comment

• nikadvisekorg
          AJ LAV KORG
          • 09.12.2009
          • 1344

Pa na pa1x uz pomoć mp3 borda sam snimao direktno demo snimak... kako to ovde da uradim?
          Raspakovao sam drajvere nekako ubacio drugu verziju winzip-a i radi...
          Gde da skinem taj file converter, nisam ga našao na yamahinom sajtu?
          Last edited by nikadvisekorg; 12.08.2011, 13:42.

Comment

• tranzit
            Banovan!
            • 25.03.2006
            • 5282

Tyros 2 ne snima u MP3 formatu vec u Wav formatu (tek radi informacije, fajlovi odnosno snimak, ce biti oko 11 puta veci). Tyros 2 snima sve sto izlazi sa njegovih Otputa u momentu snimanja. To je interni sound a zatim signal sa mikrofona ili bilo cega drugog sto je trenutno ukljuceno u Mic/Line ulaze Tyrosa 2. Da bi aktivirao snimanje pritisni istovremeno Record i Stop tastere, sada daj ime tom snimku pa pritisni OK (gornja tasta pod brojem 8 ispod ekrana). Sada pritisni Rec a onda samo treba da pritisnes taster Play i snimanje pocinje. Snimanje stopiras tasterom Stop. Po zavrsetku snimanja memorisi snimak preko Save inace ce se on izgubiti kada ugasis instrument. A sto ti ne bi malo procitao taj Manual ? Ova pitanja koja postavljas su osnova upotrebe instrumenta i bilo bi dobro da bar to znas napamet jer kako ces opsluzivati instrument na bini ako budes za svaku sitnicu morao da pitas na forumu.

Moras da registrujes tvoj Tyros 2 na Yamahinoj stranici a onda ces dobiti link za skidanje svih relevantnih fajlova a tu je i File Converter.
            Last edited by tranzit; 12.08.2011, 15:24.

Comment

• nikadvisekorg
              AJ LAV KORG
              • 09.12.2009
              • 1344

Čitao sam uputstvo ali ne mogu baš sve odatle da ukapiram... a i dok nađem šta mi treba, zaboravim šta sam tražio...

kako mogu da pregledam koji su sve semplovi ubačeni, i kako da obrišem one koji su višak?

Da li se brisanjem boja briše i sempl koji je dodeljen na tu boju, jer kad ubacim neki multisempl, uvek ide ono assign.... ili on ostaje?

I postoji li neka fora za manuelni bas? Na korg aranžerima ima taster manual bass, ali kako ovde? Čačkam već par dana ali to nikako da nađem...

umalo i ovo da zaboravim... na korgu sam koristi one CV (chord variation) i za sedmice i šestice ubacivao druge šeme za pratnju, kako to ovde da odradim?

Probao sam preko konvertora neke ritmove sa korga, sve je odradilo manje-više dobro ali nigde nema varijacija na akordima, svuda svira istu melodiju?
              Last edited by nikadvisekorg; 22.08.2011, 00:58.

Comment

• Bokic
                Ovaj baš voli da kuca
                • 18.09.2007
                • 462

1. Voice Creator > CUSTOM VOICE BANK EDIT.

2. Bojim se da te nisam bas razumeo.

3. Koliko znam - ne. Izuzev, ako je ugasena pratnja, znaci ritam stoji. Onda funkcionise. Zavisi i kako podesis Chords Fingering, E sad, boja je po default-u odredjena (Fixed) i to ti je neki Fingered Bass. To moze da se promeni i da ti tu bude Bass iz ritma. Znaci ako ti je u ritmu npr. Picked Bass, on ce da ti svira i manuelno. To se odredjuje u Function Menu>Style Settings>STOP ACMP>Style.
                'Fixed' ti je ovde da za varijantu da ti uvek bude isti bas - Figered.
                A takodje mozes da stavis bass na Left, bez Holda-a, naravno.

4. U samoj klavitari ne moze. Moze npr. u programima "1man band', XGWorks. Ili pre neki dan sam video kombinaciju dva programa : jedan sekvencer i 'CASM editor' koji je besplatan. Na tom sajtu imas i tutorijal kako to uraditi. Takodje tako mozes i staviti 16 kanala u Style, umesto 8.

Comment

• NordX
                  Odomaćeni član
                  • 10.01.2013
                  • 520

Pozdrav svima. Mene zanima kako da napravim novi custom voice i memorisem recimo na mestu 71. Hteo sam jedan SET da ucitam,i on ima svoje Custom Voice-ove,e sad ja ucitam recimo jedan Drum-Custom Voice i on mi presnimi preko vec mog nekog Custom Voice-a,a imam svega 60 Custom Voice-ova svojih,a u njemu moze stati 128. Da li me razumete? Treba mi pomoc,trazim je vec par dana

Hvala.

NordX

Comment

• EmirTotic
                    Moderator
                    • 21.08.2008
                    • 933

Pa moras da ides na voice creator pa na individual load. Odaberes taj sempl posebno da ga ucitas i odaberes mesto gde zelis da bude snimljen u custom voice. Zapamti da mora da bude smesten na hard disku da bi pri ponovnom paljenju klavijature mogao automatski da se ucita jer ako ga ucitas sa flesha i izvadis fles nece imati odakle da ga ucita.
                    Live a life you will remember.

Comment

Working...
                    X