Ima li ko iskustvoda pri nižoj temperaturi klavijatura ilise ne pali ili jako sporo pali.Pri sobnoj temperaturi pali normalno.
G - 600 - sporo se pali na nizoj temperaturi??
Collapse
X
-
Kod napajanja (blizu trafoa) imaš tih nekoliko cilindričnih (uh kako se stučno zovu.....ako neko zna neka napiše) i oni zbog stalnog rada pod naponom (retko ko isključuje klavijaturu na pauzi) ,vremenom ˝malo nabubre˝ pa izgledaju kao burenceta ili promene boju.Neka ti to neko od Tv servisera zameni (nekošta 10-15 E sve)i kljava neće ˝osećati˝ promenu temperature.Pozdrav.
sigpiczajeban je život muzičara
Comment
-
-
Kolega pažljivije pročitati odgovor (jedino se nisam odmah setio kako se zovu....) inače niko nije rekao da kondenzatori imaju direktne veze sa paljenjem-gašenjem klavijature na pauzi,nego da kondenzatori hoće vremenom da oslabe ako je uređaj non-stop uključen ( a s obzirom da je u pitanju G-6oo koji se proizvodio .....) što se registruje promenom boje i ˝izgleda˝ kondenzatora (mada i nemora uvek) velika je verovatnoća da su baš oni otišli.POZDRAV. (i kome sad da damo smajliće?)
sigpiczajeban je život muzičara
Comment
-
-
i ja imam isti problem, zimi mi se pali bar 5 min, i na ekranu 2-3 horizontalne crte, a na razglas izlazi neko na artikulasano pucketanje. ali sada nema zime,pali kao lada!!! Pozdrav....jos samo da ima sincro stop bila bi savrsena!!*****************************************
Kad ti kažu da sve obustaviš, a ti mili sve pojačaj!!!
Comment
-
-
Originalno postovano od vladimir68 Pokaži PostKod napajanja (blizu trafoa) imaš tih nekoliko cilindričnih (uh kako se stučno zovu.....ako neko zna neka napiše) i oni zbog stalnog rada pod naponom (retko ko isključuje klavijaturu na pauzi) ,vremenom ˝malo nabubre˝ pa izgledaju kao burenceta ili promene boju.Neka ti to neko od Tv servisera zameni (nekošta 10-15 E sve)i kljava neće ˝osećati˝ promenu temperature.Pozdrav.
oni cilindricni su kondenzatori...kada se nabubre onda je iscureo elektrolit pa ne vrse nikakvu funkciju vise.Zamena je jednostavna...ocitaj vrednosti sa kucista.
Comment
-
-
Ja kazem za KORG-ove i stojim i za toga, i moj profesor muzike koji svira svukuda, i ima studio, i radi na drzavnoj televiziji, i koji je promijenio Bog na koliko klavijatura me je tome naucio, da pri prenosenju klavijature treba da se ostavi da se zagrije, jer ili ce zastopat oprativni sistem, ili moze nesto crknut, a njega naravno ima na forumu ,enzzo32, pitajte ga ako nevjerujete.Alestis bend, tu za vas.
https://www.facebook.com/pages/-Alestis-Band-/214815251928691
Comment
-

Comment