problem sa G600

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljko_mo
    Vredan član društva
    • 17.01.2009
    • 221

problem sa G600

drage kolege...
    gledo sam po forumu ali nisam nasao nigdje rjesenje mog jos jednog problema sa ovom ludom klavijaturom...
    na njoj trenutno imam 2 styla (od 8 mogucih) ...rumba i sirtaki... znaci 6 mi je praznih...ubacim disk , pise free area 261* .... ritmovi sa diskete su po 50 (oko prilike) ...kad podjem da snimim jedan od tih ritmova na klavijaturu, snima ga do 86% i prekine mi, pise da je memorija puna... (a nije, nisam lud xD ) ... prije mi je normalno sve bilo.. al sad me trta uhvatila, svirka za novu, a ja jos nisam spreman :s ... jeli se ikom desavalo to vec? hvala vam unaprijed
    izvini brate, al nemaš pojma!
  • nikola1980
    Drugar foruma
    • 27.04.2010
    • 61

slicno mi se desavalo na g 800,to je otpilike to,imas nekih ritmova koji zauzimaju vise od 1 usera,recimo tada mi je bio oyinava rumba(lukasova) i nisam mogao da imam svih 8 nego 7,mozda je to,mada nemoguce je da dva ritma zauzimaju ceo sistem?!?!!?
    probaj obrisi ta dva a stavi neke nove cisto da probas da nije floppy!!!pozzz

Comment

• zeljko_mo
      Vredan član društva
      • 17.01.2009
      • 221

probao sam... ovaj put su mi stala 3 ritma, i pise full onda.. a ta tri nemaju skupa 100bytea... i dalje imam dovoljno free area-e... a pise mi da je full

Comment

• rolandg800
        Drugar foruma
        • 27.06.2010
        • 60

Probaj da resetujes klavijaturu,ressetuj je na fabričko podesavanje, ugasi klavijaturu stisni taster WRITE i upali i drzi taj taster sve dok ti ne kaze da je resetovana na fabricki, ali pre toga obavezno backup ritmova i boja ako nemas vec sacuvano...probaj neznam sta drugo, mozda ti pomogne,pozzz...

Comment

• zeljko_mo
          Vredan član društva
          • 17.01.2009
          • 221

ajd probat cu i to... nemam praznih disketa, znaci nista prije sutra dok nekupim.... hvala kolega

Comment

• mrkic
            Vredan član društva
            • 17.01.2010
            • 161

Ja sam imao G 800 i imao sam slican problem. Ne mogu sada tacno da se setim kako izgleda G 600 ali sam ja taj problem resio tako sto sam pitisnuo dugme F4 sa desne strane ekrana pa sam zadrzao taster SHIFT i tamo negde nasao gde su useri i kada sam ih tu izbrisao nisam imao problema. Izvini, znam da je neprecizno ovo receno ali pokusaj nesto slicno da uradis pa ves mozda i da nadjes. To sam radio pre desetak godina pa sam zato zaboravio, ali nadam se da sam pomogao barem malo.

Comment

• milanceshow
              Nishki
              • 02.12.2007
              • 1332

Ja neznam za drugu opciju osim master reseta.To se desava usled cestog ucitavanja ritmova,pa klavijatura zatupavi.

1.Backup - Sacuvas user programe, ritmove , midi set ,ako ga koristis
              2.Uradis reset klavijature na fabricko stanje
              3.Vratis svoje user programe,ritmove.......

Tako ces resiti problem.Ali napravi backup na vise disketa,jer diskete se veoma brzo kvare i nisu pouzdane!
              Click for Niš, Srbija Forecast

Comment

• mrkic
                Vredan član društva
                • 17.01.2010
                • 161

Tako je Milanche. I meni se to na G 800 desavalo kada sam hteo da iskopiram ritmove sa moje diskete a nije mi radio kompjuter. Tacno se secam sada. Ucitam prvih 8 usera i u drugoj turi mi blokira i tada sam primenjivao onaj postupak sto sam napisao. Samo mi je krivo sto ne mogu tacno da se setim kako sam to uradio. Kada bih imao G 800 pronasao bih...

Comment

• Sejox
                  Glas Razuma
                  • 12.05.2007
                  • 1088

@mrkic

Vi vjerovatno mislite na brisanje ritmova koji su vec loadovani na
                  svoja mjesta od 1 do 8.

Ako tako treba brisati,onda je postupak sljedeci:

-pritisnuti F4 (Usr St)
                  -pritisnuti Shift i drzati ga,i pritisnuti F4 (Delete)
                  -na displeju se pojavljuje spisak ritmova koji su loadovani
                  -prvim tockicem ispod displeja se okrece i obiljezi koji ritam zeli da
                  se obrise (plava boja-obiljezeno)
                  -pritisnuti trepcuce dugme ispod displeja Execute
                  -pojavi se poruka da je ritam obrisan
                  -tako se moze obrisati svaki ritam koji je loadovan na mjesta od 1 do 8
                  -kada je sve obrisano F5 (Exit) i nece ostati ni jedan ritam u User style

Onda se ponovo mogu ubaciti novi ritmovi....
                  UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

• zeljko_mo
                    Vredan član društva
                    • 17.01.2009
                    • 221

@ sejox ... probo sam to... sve ih tako izbrisem, al ponovo kad stavljam, stave se 2-3 .. i memorija puna... ponovo trazi da brisem ova jadna 2-3 ritma...
                    evo jedno pitanje... kad uradim backup, jeli se sacuvaju i boje koje sam pravio?

Comment

• GOKOARSOV33
                      Drugar foruma
                      • 07.07.2006
                      • 85

Problem je druze jest u samih ritmova uzmi Style Works i sa tih ritmova obrisi Intro i Endinga a mozes i u samu klavijatguru to da resis style po style

Comment

• zeljko_mo
                        Vredan član društva
                        • 17.01.2009
                        • 221

restarto bi ja nju, al neznam hoce li mi se boje zadrzat kad backup napravim (nisam nikad prije backup pravio) ...

Comment

• mrkic
                          Vredan član društva
                          • 17.01.2010
                          • 161

@Sejox,

jeste, to sam radio i posle toga sam mogao opet da ucitavam ritmove. Zao mi je sto to kolegi nije resilo problem.

Comment

• Zlatek
                            Ovaj baš voli da kuca
                            • 17.07.2008
                            • 404

@avangard band
                            Ako napraviš reset tada će ti sve vratiti na tvorničke postavke.No prije toga jednostavno spremiš sve na disketu i poslije samo vratiš-save performance set-mislim da se tako zove!
                            Bilježim se sa štovanjem!

Comment

• Sejox
                              Glas Razuma
                              • 12.05.2007
                              • 1088

@avangard band

Napravite backup boja (Performance memory) na disketu prije reseta.

To ide ovako:

-ubaciti praznu formatiranu disketu u klavijaturu
                              -F5 (Disk)
                              -sa dugmetom Page (lijevo od displeja) listati prema dole i doci na
                              PRF MEM (Performance set) - tu pise naziv vaseg Performance seta
                              -F2 (Save)
                              -pritisnuti trepcuce dugme ispod displeja Execute
                              -na displeju ce pisati Saving
                              -sacekati da se na displeju pojavi poruka da je Performance set snimljen

To je to....Performance set sa bojama i postavkama je na disketi
                              To je BACKUP boja.
                              Poslije Reseta vratite boje na svoje mjesto.

Mozete za svaki slucaj provjeriti u racunaru je li snimljeno.
                              Ubacite disketu u racunar i na njoj mora biti .ups fajl sa nazivom vasih
                              boja.
                              UVIJEK VJERUJ DA IMA DOBRE RAJE

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Comment

Working...
                              X