Skidanje pjesama za pocetnike

Collapse
X

• Filter
  • Vrjeme
  • Show
Clear All
new posts
  • semir
    Početnik forumacije!
    • 28.01.2012
    • 17

Skidanje pjesama za pocetnike

Pozdravljam sve clanove foruma.

Imam pitanje za vas muzicare sto skidate pjesme i koristite sluh, kako pocinjete kad izaberete pjesmu koju hocete da svirate?

Znaci za nas pocetnike da malo objasnite kako radite ispocetka ili jednostavno usporite pjesmu i pogadjate koji je ton na klavijaturi?

Hvala unaprijed.
  • nesaband
    Doktor Nesa
    • 08.12.2008
    • 1953

Pogadjamo ton po ton ono kao kad se igramo podmornice,znas tu igru.?????

Sala na stranu,kao prvo pocetnicima nikada ne bih preporucio da sami skidaju pesmu po sluhu vec da uzmu profesora koji ce im pokazati osnovne stvari u muzici.Nije to tek tako jednostavno da sam radis.Nije muzika tako jednistavna stvar pa da to moze tako.

Znaci ako zelis da se bavis muzikom uzmi profesora i sam se edukuj o nekim stvarima ako zelis da brze napredujes.To ti je moj savet.
    Ko rano rani ceo dan zeva.

Comment

• hakala
      Vredan član društva
      • 13.11.2010
      • 148

ja sam ispocetka koristio malo program van basco karaoke i gledao u njemu kako to ide..kasnije kad sam malo skonto skale,onda nadjem intonaciju i znam koje tipke idu u toj skali i sviram po njima dok ne skinem polako..samo trazi neke jednostavne pjesmu u kojim nema puno trilera i polako,samo vjezbaj..pozz

Comment

• momo
        Ovaj baš voli da kuca
        • 10.09.2004
        • 366

Slušaj ti Doktor Nešu,kad kreneš pogrešno sve je puno teže....
        To ti je isto ko da kreneš pisati a ne znaš slova kako se pišu.
        Pa eto ja ću sad malo pisati al ne znam slova...hehehe

Comment

• ЂолеПФК
          Ovaj baš voli da kuca
          • 03.02.2012
          • 356

Ako ne mozes da nadjes profesora,uzmi note nekih pesama i vremenom ces uci u sablon.(ovde naravno racunam da znas lestvice i ostale osnovne stvari)
          I prvo odsviras u sporijem tempu,a onda ubacujes trilere,ako ih ne znas dobro imas na forumu tutorial koji je postavio kolega @Dell.

Comment

• phobos39
            Početnik forumacije!
            • 22.08.2011
            • 6

Kao sto su kolege rekle najbolje bi bilo ako imas nekog ko ti za pocetak moze pokazati neke osnove. A ukoliko vec imas odredjeno muzicko predznanje i sad te zanima kako skinuti pjesmu po sluhu, za pocetak najjednostavnije bi ti bilo da potrazis akorde (lijevu ruku) pjesama na internetu, a desnu ruku pokusas sam skinuti. A kasnije ces vremenom moci i jednu i drugu ruku sam odsvirati po sluhu. Treba naravno malo strpljenja i puno vjezbanja. Eto nadam se da sam bar malo uspio pomoci.
            Pozz.

Comment

• brajo456
              Banovan!
              • 07.11.2011
              • 109

evo da nadodam jos, osim dellovog tutoriala imas na yt puno snimaka gdje se vidu dobro prsti, a i ima posebnih tutoriala, inace uci narodna kola prvo sve poslje ce ici lakse!

toliko od mene

Comment

• semir
                Početnik forumacije!
                • 28.01.2012
                • 17

hvala vam ljudi dobio som razni savjeta sad je do mene da vjezbam.

Comment

• rale016
                  Početnik forumacije!
                  • 01.08.2010
                  • 30

Nije loše da probaš da koristiš Sound Forge kao editor, i da u njemu usporavaš delove pesama kako bi čuo kako su odsvirane. Na 50% brzine tonalitet će ti biti transponovan za jednu oktavu niže.

Comment

• ЂолеПФК
                    Ovaj baš voli da kuca
                    • 03.02.2012
                    • 356

Zasto da komplikuje sa Sound Forge-om kad sve to moze pomocu Windows Media Player-a?A i tesko da je taj nacin lak za pocetnike.

Comment

• Vex
                      Odomaćeni član
                      • 05.10.2007
                      • 791

Originalno postovano od ЂолеПФК Pokaži Post
                      Zasto da komplikuje sa Sound Forge-om kad sve to moze pomocu Windows Media Player-a?A i tesko da je taj nacin lak za pocetnike.
                      Transcribe je zakon za te stvari. Probajte-uverite se.

Sent from Tapatalk 4
                      https://soundcloud.com/vexmunja

Comment

• robert_313
                        Početnik forumacije!
                        • 07.01.2010
                        • 30

pozz.

postoji ti program sibelius..njega skines i otvoris midi fajl u tom programu i imas note..a ako ti bas ne idu note postoji kao sto je receno van basco karaoke player..imas prikazanu klavijaturu, usporis i gledas koje su tipke odsvirane..

Comment

• Vedran85
                          Početnik forumacije!
                          • 18.04.2012
                          • 7

Originalno postovano od brajo456 Pokaži Post
                          evo da nadodam jos, osim dellovog tutoriala imas na yt puno snimaka gdje se vidu dobro prsti, a i ima posebnih tutoriala, inace uci narodna kola prvo sve poslje ce ici lakse!

toliko od mene
                          Znaci najbolje prvo kola uciti.. Jeli imate neki predlog za neke pesme koje bi se prvo mogle uciti.
                          Ja zivim u Holandiji, ovde nema puno nasih pa tako da mi je tesko naci nekog profesora. Sad za sad ustupio sam u kontakt sa covekom koji prodaje video tutoriale preko interneta..
                          Sve ideje su dobrodosle..
                          Say hello to my little Korg..

Comment

• diinnoo
                            Početnik forumacije!
                            • 06.05.2012
                            • 21

Imas jedan mali programcic zove se shyntesia besplatan i odlican program, nakon sto skines midi file ucitaj ga u tom programu i on ce ti izbaciti koji su svi instrumeniti u u tom midi fajla obicno ih ima mnogo koji tebi netrebaju, ti izaberi npr. dva dominantna instrumenta njih cekiraj i onda ce ti on samo njih pustiti na klavijturi msm na ekrenu kako se svira i za cas posla ces shvatiti pjesmu. Moj savjet prije nego krenes da sviras pogledaj na netu koji je tonalitet msm prvi akord u pjesmi i ganjaj A-mol D-mol i E-mol posto si pocetnik.

Comment

• gtkaio
                              Početnik forumacije!
                              • 08.10.2007
                              • 8

Prvo bi trebao neku teorijsku osnovu da nabacis,u principu onako kako je Nesa rekao.

Comment

Working...
                              X